Fitcoach Jelmer – AAFit

Blog

Fitcoach Jelmer

We stellen je graag voor aan Jelmer van der Feen

We stellen je graag voor aan één van onze fitcoaches, Jelmer van der Feen. Jelmer is sinds oktober is sinds oktober 2022 bij ons gekomen en staat alle nieuwe leden graag te woord wanneer ze voor het eerst bij AAFit komen sporten en bewegen.

Werk als personal trainer (fitcoach)

Wat houdt je werk als personal trainer precies in? Wat zijn je belangrijkste verantwoordelijkheden en taken?
Tijdens mijn werk als fitcoach ben ik mensen aan het begeleiden die bij
AAFit gebruik maken van de apparaten. Het is namelijk belangrijk dat mensen de oefeningen op juiste manier uitvoeren. Waar ik voornamelijk mee bezig ben is het nagaan of de apparatuur op de juiste manier is afgesteld. Daarnaast ben ik bezig met het belang van de mensen en hun op hun gemak te stellen om de oefeningen zo goed mogelijk te doen.

 

Wat is het leukste aan je werk als personal trainer? Wat maakt je baan zo fijn voor je?
Wat ik zelf het leukste aan mijn werk als personal trainer vindt, is dat ik mensen kan helpen met het behalen van hun doelen waar ze daarvoor nog niet eens ver hadden durven dromen. Het beweegbaarder en vitaler maken van de mensen is iets waar volgens mij nog niet genoeg bij stil wordt gestaan.

Fitnessdoelen en trainingsprogramma

Hoe help je mensen om hun fitnessdoelen te behalen? Wat zijn de belangrijkste elementen van een succesvol trainingsprogramma?
Het begint eigenlijk bij het begrijpen van hun doelen en wensen. Het belangrijkste van een trainingsprogramma is de afwisseling en balans tussen cardio- en krachttraining, dit helpt om vet te verbranden, maar ook op de spieren op te bouwen. De apparaten bij de E-GYM onthouden aan de hand van de E-fit chipkaart jouw oefeningen en trainingsgewichten. In de E-GYM trainen mensen dan ook altijd snel, persoonlijk, effectief en met plezier.

 

Wat zijn de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden bij het opstellen van een trainingsprogramma voor iemand?
Tijdens het opstellen van een trainingsprogramma is het belangrijk om de doelen van een cliënt duidelijk te krijgen. Aan de hand van deze doelen heb ik al een idee hoe we een trainingsprogramma op kunnen stellen. Ook is het belangrijk om na te genen waar de cliënt zich op dit moment qua fitnessniveau bevindt, dit kunnen we aan de hand van een fitscan nagaan.

Uitdagende trainingssessies

Hoe zorg je ervoor dat je trainingssessies leuk en uitdagend blijven voor je cliënten?
Bij AAFit hebben we een hele mooie effectieve aanpak die voor iedereen volgbaar is, namelijk de
E-GYM. De E-GYM bestaat in totaal uit 8 apparaten die samen alle spiergroepen in je lichaam trainen. Het speciale aan deze apparaten is dat er een spelelement in zit, waardoor de oefeningen goed en in het juiste tempo worden gedaan. Met dit apparatuur kan ik voor ieder een persoonlijk schema klaarzetten die bij zijn of haar doelen past. Tijdens dit proces houd ik in de gaten of het goed loopt en waar nodig ben ik beschikbaar voor vragen.

 

Wat is het stappenplan van een trainingsprogramma?
Om te beginnen ga ik eerst met een cliënt in gesprek om de vragen en doelen helder te krijgen. Soms is het al duidelijk en heeft de fysio al een methodiek voorgeschreven en hoef ik mij hier alleen maar aan te houden. Ook zie ik veel mensen die krachtiger willen worden en sterkere spieren willen ontwikkelen.

Samen trainen met Jelmer

Wil jij dat Jelmer je helpt ondersteunen bij jouw workout? En wil je samen met hem werken om de belastbaarheid van jouw lichaam te verbeteren? Neem dan nu contact op met AAFit!

Online
AAFit X

Chat nu met Auke

We tellen af naar het einde van de pre-sale. Wil jij met een fikse korting aan de slag om de belastbaarheid van jouw lichaam te verbeteren? Meld je dan nu aan en profiteer nog van de pre-sale korting!

Heb je nog vragen, bericht ons hier op Whatsapp.