Cardiotraining in Burgum » AAFit – AAFit

Trainen bij AAFit

Cardiotraining

Je hebt bij AAFit in Burgum een ruim aanbod aan cardio-apparatuur om je conditie te verbeteren. Hierbij kun je denken aan loopbanden, crosstrainers, hometrainers, roeimachines en veel meer. Ook kun je gebruik maken van E-GYM om een in 30 minuten je lichaam volledig te trainen. Onze fitcoaches staan voor je klaar in de E-GYM en helpen je graag om een cardiotraining op te stellen naar jouw doelen en behoeften.  

Een kleine introductie

Wat is cardiotraining?

Wist je wel dat cardiotraining erg goed is voor het verbeteren van je conditie en je je hart- en longfuncties er ook mee verbetert? Het doel van cardiotraining is om je hartfrequentie op te voeren en dit vol te houden voor een bepaalde tijdsduur. Sporten waarmee cardiotraining kan worden uitgevoerd zijn onder andere hardlopen, fietsen en zwemmen, maar ook met verschillende oefeningen in onze E-GYM.

Cardiotraining kan je ook helpen bij het verbranden van vet in je lichaam en dus om af te vallen. Tijdens een cardiotraining wordt de stofwisseling verhoogt, waardoor je tijdens een training meer calorieën verbrandt. Tijdens zo’n cardiotraining verhoogt je hartslag en dus ook je ademhaling, waardoor je lichaam meer zuurstof gebruikt.

Cardiotraining kan je ook helpen bij het verbranden van vet in je lichaam en dus om af te vallen. Tijdens een cardiotraining wordt de stofwisseling verhoogt, waardoor je tijdens een training meer calorieën verbrandt. Tijdens zo’n cardiotraining verhoogt je hartslag en dus ook je ademhaling, waardoor je lichaam meer zuurstof gebruikt.Doordat er tijdens zo’n cardiotraining meer zuurstof wordt gebruikt, wordt automatisch je stofwisseling en de hoeveelheid energie die je lichaam gebruikt verhoogt. Dit wordt ook wel weer de verbranding van calorieën genoemd. Wanneer je een grotere hoeveelheid aan calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt, zal je lichaam gebruik gaan maken van de opgeslagen vetten als een energiebron. Dit is dan ook de reden waarom cardio training een effectieve manier is om vet te verbranden en af te vallen. 

Oefeningen tijdens een cardiotraining

Hardlopen op de loopband

Eén van de meeste populaire oefeningen van cardiotraining is hardlopen op een loopband. Tijdens deze oefeningen zal je hartslag en ademhaling snel verhogen, waardoor je stofwisseling sneller zal gaan werken en je lichaam om meer energie vraagt. 

Fietsen op de hometrainer of spinbike

Wanneer je wat meer moeite hebt met hardlopen is fietsen op hometrainer of spinbike de beste manier om je benen en hart te trainen.

Bodysteppen

Je zult wel denken, steppen? Met steppen bedoelen we dat je in een bepaald ritme op en neer stapt. Je kunt steppen of ook wel bodysteppen vergelijken met het op- en af lopen van een trap.

Boksen

Je zult wel denken, steppen? Met steppen bedoelen we dat je in een bepaald ritme op en neer stapt. Je kunt steppen of ook wel bodysteppen vergelijken met het op- en af lopen van een trap.

AAFysio

Fysio

check up

Wanneer je veel sport en veel doet aan intensieve trainingen zoals cardiotraining is het verstandig om af en toe eens langs een fysio te gaan. AAFit werkt samen met AAFysio die zich richt op het verminderen van fysieke klachten, maar jou ook helpt bij het verhogen van de prestaties. Een bezoek bij AAFysio zorgt dan ook voor een complete aanpak om jouw doelen te kunnen bereiken.

Waarom cardiotraining bij AAFit Burgum

Apparaten

Eén van de redenen is dat er bij AAFit veel opties zijn aan cardiotraining. Er zijn veel apparaten die jij kunt gebruiken om een volwaardige cardiotraining te doen. Zo zijn er loopbanden, waar jij op kunt wandelen maar ook hardlopen, crosstrainers, fietsen en roeimachines. 

Professionele begeleiding

Ook kunnen we jou helpen met professionele begeleiding om uiteindelijk jouw doel te behalen. Onze trainers staan dan ook voor je klaar om je te helpen met het opstellen van een trainingsplan dat speciaal op jouw doelen is afgestemd.

Groepslessen

Bij AAFit bieden we ook groepslessen. Hierbij kun je denken aan spinning, bootcamp of HIIT (Hoog Intensieve Interval Training). Tijdens deze groepslessen werk jij aan je conditie en fitheid samen in een groep met andere gemotiveerde personen.

Flexibiliteit

Je kunt komen sporten bij AAFit wanneer je maar wilt. We bieden flexibele openingstijden, zodat jij kan sporten wanneer het jou het beste uitkomt.

AAFit in Burgum

Cardiotraining

Dit zijn slechts enkele redenen om je aan te sluiten bij AAFit in Burgum. Door de combinatie van professionele begeleiding, gevarieerde trainingsopties en een flexibele en gemotiveerde omgeving kun jij zeker je cardiotraining- en doelen behalen bij AAFit.

Wil je je ook aanmelden bij AAFit of ben je benieuwd naar wat we nog meer te bieden hebben? Meld je dan nu aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek

    Online
    AAFit X

    Chat nu met Auke

    We tellen af naar het einde van de pre-sale. Wil jij met een fikse korting aan de slag om de belastbaarheid van jouw lichaam te verbeteren? Meld je dan nu aan en profiteer nog van de pre-sale korting!

    Heb je nog vragen, bericht ons hier op Whatsapp.