10 tips voor het behalen van fitnessdoelen – AAFit

Blog

10 tips voor het behalen van fitnessdoelen

Het behalen van je fitnessdoelen

We zijn alweer een tijdje onderweg in het jaar 2023, maar jij hebt vast aan het begin van het jaar enkele fitnessdoelen aan jezelf toegezegd, die jij dit jaar wilt gaan behalen. AAFit wil je graag helpen om gemotiveerd te blijven, daarom hebben wij 10 tips om deze fitnessdoelen het komende jaar te behalen.

 

Doelen, plan en voortgang

1. Stel realistische doelen
Van te voren stel je vaak een doel, welke je wilt bepalen. Voorbeelden hiervan is dat je een bepaald aantal kilo wil afvallen of je spiermassa wilt verhogen. Om je doelen te behalen moet je er voor zorgen dat ze realistisch zijn, het is namelijk niet onbelangrijk om te weten waar je naartoe wilt werken.

 

2. Maak een trainingsplan
Wanneer je een realistisch doel hebt opgesteld is het vervolgens de taak om hierbij een plan op te stellen. Als plan kun je jezelf voorstellen om bijvoorbeeld 3x per week naar de sportschool te gaan. Mocht je het lastig vinden om zelf een goed plan op te stellen, dan kunnen wij jou altijd hebben met een persoonlijk fitplan. Eerst zullen we aan de hand van een fitscan checken hoe fit je op dit moment bent, waarop we vervolgens een persoonlijk fitplan voor jou maken. 

 

3. Houd je voortgang bij
Het is belangrijk om bij te houden wat je voortgang is, zo weet je waar je op kunt verbeteren en waar je misschien iets rustiger aan moet doen. Wanneer je je aanmeld voor de E-GYM krijg je een E-fit chipkaart. Tijdens de trainingen krijg je dan via je persoonlijk touchdisplay trainingsinstructies, waardoor je eventuele blessures of onjuiste uitvoeringen kunt voorkomen. Je vooruitgang hoef je dan zelf ook niet bij te houden. De E-fit chipkaart onthoud jouw oefeningen en trainingsgewichten. Met de E-fit chipkaart train je snel, persoonlijk, effectief en met plezier.

Workout en voeding

4. Sport samen met een workout maatje
Samen sporten is leuker dan alleen. Zoek iemand die dezelfde doelen als jou heeft en bespreek samen hoe je hier aan wilt werken. Mocht je workout maatje een keer niet kunnen dan kan één van onze fitcoaches jou ook ondersteunen.

 

5. Varieer je workout
Om verveling of blessures te voorkomen en vooral om meer progressie te krijgen en je je lichaam uitdaagt, is het belangrijk om je workout te variëren. Verdeel verschillende soorten trainingen over je workout schema heen. Wisself bijvoorbeeld af met cardiotraining, krachttraining of functional training.

 

6. Denk aan je voeding
Goed eten en gezonde voeding is net zo belangrijk als een goede workout. Zorg er daarom voor dat je voldoende eiwitten, vezels en gezonde vetten eet. 

Wat moet je eten voor een workout?
Om genoeg energie voor een workout te krijgen is het goed om de juiste voeding te eten. Hierbij kun je denken aan eiwitten zoals kip of vis, complexe koolhydraten als volkorenbrood en gezonde vetten, zoals avocado, noten en zaden.

Goede voeding voor na de workout
Na een workout is het altijd belangrijk om je lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen om te herstellen en om te groeien. Enkele van deze voedingsstoffen zijn: koolhydraten zoals rijst en pasta, vezells voor een goede spijsverterting en niet te vergeten vocht, dit zorgt voor het herstel van de elektrolytenbalans en voorkomt dat je uitgedroogd raakt.

 

 

Rust en beloning

7. Zorg voor rust
Een goede combinatie van een workout, voeding en rust zorgt voor het optimale resultaat. Om je spieren niet te overbelasten en ze herstel te gunnen, is het goed als je ze rust geeft. Slaap daarom voldoende en ontspan wanneer het mogelijk is. 

 

8. Vergeet jezelf niet te belonen
Wat je ook niet mag vergeten is om zo af en toe jezelf eens te belonen. Wanneer je een doel hebt behaald, mag je jezelf best eens belonen met een nieuwe sport set of door een lekkere maaltijd te maken.

Blijf positief!

9. Stay positive
Er zullen dagen zijn dat het soms even tegenzit of je workout niet is gegaan zoals je wilde. Het is normaal om soms een dip te hebben, maar probeer je doelen vol te houden en je zult vanzelf zien dat het weer beter gaat. 

 

10. Houd je lichaam in de gaten
Vergeet na het sporten ook om je lichaam te denken. Dit kan je wel doen door goede en gezonde voeding en voldoende rust, maar een fysio kan jouw lichaam nog eens extra checken. Ga zo nu en dan ook langs AAFysio om je lichaam te checken en om de benodigde behandelingen te krijgen.

Behaal jou uiteindelijke doel

Door jezelf aan deze tips te houden, zullen je doelen makkelijker behaalt kunnen worden. Je zult langzaam aan zien dat je fitter en gezonder wordt. Het is dan ook belangrijk om realistisch te blijven en hard te werken, maar ook om het leuk en ontspannend te houden. Zien we je snel eens voor een gratis proeftraining bij AAFit?

10 tips voor het behalen van fitnessdoelen

Online
AAFit X

Chat nu met Auke

We tellen af naar het einde van de pre-sale. Wil jij met een fikse korting aan de slag om de belastbaarheid van jouw lichaam te verbeteren? Meld je dan nu aan en profiteer nog van de pre-sale korting!

Heb je nog vragen, bericht ons hier op Whatsapp.