Functional training in Burgum » AAFit – AAFit

Trainen bij AAFit

Functional training

Functional training zal jou helpen om je dagelijkse taken beter uit te voeren. Deze vorm van trainen heeft als doel om je lichaam sterker, stabieler en gezonder te maken. Functional training is een type oefentraining dat gericht is op het versterken van de spieren die jij tijdens je dagelijks activiteiten gebruikt.

Een kleine introductie

Deze spieren worden getraind

Tijdens een check bij AAFysio kunnen wij jou al helpen met het verminderen van je fysieke klachten, maar ook helpen met het verbeteren van de prestaties. Bij functional training zal dit een stapje verder gaan. De oefeningen tijdens een functional training zijn vaak gericht op het versterken van de kernspieren, dit zijn de spieren die rondom de ruggengraat zitten. Er wordt dan ook echt getraind op het versterken van de spieren in de rug, schouders, benen en heupen. Door het trainen van deze spieren wordt er gewerkt aan een beter evenwicht, flexibiliteit en coördinatie.

Functional training oefeningen

Functional training

Er zijn veel verschillende oefeningen die je bij een functional training kunt doen om je dagelijkse activiteiten te optimaliseren. Er zijn natuurlijk een groot aantal aan oefeningen die je kunt doen, enkele van deze oefeningen zijn:

 • Squat, deze oefening helpt je bij het versterken van de benen, billen en rug.
 • Push-ups, dit versterkt de borst, triceps, schouders en buikspieren.
 • Plank, dit richt ze op de buikspieren, rugspieren en schouders.

Combinatie van oefeningen

Tijdens een functional training wordt er een combinatie van verschillende oefeningen gedaan om zo het beste resultaat te bereiken. Zo werk je het efficiëntst aan verschillende spiergroepen en functionaliteiten. 

AAFit in Burgum

Functional training in Burgum

Dit alles met doel om de spieren te trainen zoals jij ze tijdens je dagelijkse activiteiten gebruikt. De functional training kan onder andere helpen bij het verminderen of voorkomen van blessures en verbetert de prestaties. Wil jij het beste uit je functional training halen? Dan helpen wij van AAFit in Burgum je graag!

Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek

  Online
  AAFit X

  Chat nu met Auke

  We tellen af naar het einde van de pre-sale. Wil jij met een fikse korting aan de slag om de belastbaarheid van jouw lichaam te verbeteren? Meld je dan nu aan en profiteer nog van de pre-sale korting!

  Heb je nog vragen, bericht ons hier op Whatsapp.