Gewichtheffen in Burgum | AAFit – AAFit

Trainen bij AAFit

Gewichtheffen Burgum

Heb je al eens aan gewichtheffen gedaan, of lijkt het je interessant maar weet je er nog niet zoveel vanaf? Wij bij AAFit ondersteunen en motiveren je graag bij het gewichtheffen in Burgum. 

Een kleine introductie

Wat is gewichtheffen?

Gewichtheffen is eigenlijk een vorm van krachttraining. Bij deze vorm van krachttraining verplaats je gewichten met als doel om spieren op te bouwen en je kracht te vergroten. Je kunt tijdens zo’n training gebruik maken van verschillende gewichten zoals halters of dumbbells, maar ook van je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Het gewichtheffen helpt bij het verbeteren van het uithoudingsvermogen van de spieren en de coördinatie van je lichaam. Het uiteindelijke doel van gewichtheffen is om meer spiermassa en kracht op te bouwen, waardoor je fitter, sterker en uitgebalanceerder wordt. 

Gewichtheffen Burgum

Waar draait gewichtheffen om?

Tijdens het gewichtheffen en de oefeningen die je hierbij uitvoert ben je bezig om verschillende spiergroepen in je lichaam te versterken en te ontwikkelen. Je focust dan vooral ook op de grotere spiergroepen van je lichaam, denk hierbij aan de benen, rug, buik, borst en schouders. Door het uitvoeren van bepaalde oefeningen, zoals een squat, deadlift of een bench press richt je je op deze grote spiergroepen in je lichaam. In zo’n training richt je niet alleen op het trainen van de grote spiergroepen, maar let je ook op het verbeteren van de techniek en beweging.

Oefeningen voor gewichtheffen

Je traint tijdens het gewichtheffen echt op de grote spiergroepen. Voor elk van deze vijf grote spiergroepen zijn verschillende oefeningen om ze te trainen. Zo kun je voor je benen denken aan squats en bankdrukken weer voor je borst, buik en schouders. Bij gewichtheffen is het de prioriteit dat je telkens het gewicht verhoogt waarmee je traint. Zo daag je steeds je spieren uit en verbeter je je spiermassa. 

Gewichtheffen

Welke gewichten voor gewichtheffen?

Er zijn natuurlijk verschillende oefeningen die je uit kunt voeren tijdens het gewichtheffen, voor elke oefeningen kun je dan ook weer verschillende materialen of gewichten gebruiken. De meest gebruikte gewichten die tijdens het gewichtheffen worden gebruikt zijn, dumbells of halter. Je kunt natuurlijk ook je eigen lichaamsgewicht als weerstand gebruiken om te trainen. 

AAFit in Burgum

Gewichtheffen in Burgum

Ons team aan gespecialiseerde coaches kan jou ondersteunen in het proces van gewichtheffen. Meld je nu aan bij AAFit in Burgum en ervaar zelf hoe wij jou kunnen helpen in het verbeteren van gewichtheffen.

Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek

    Online
    AAFit X

    Chat nu met Auke

    We tellen af naar het einde van de pre-sale. Wil jij met een fikse korting aan de slag om de belastbaarheid van jouw lichaam te verbeteren? Meld je dan nu aan en profiteer nog van de pre-sale korting!

    Heb je nog vragen, bericht ons hier op Whatsapp.