Krachttraining in Burgum » AAFit – AAFit

Trainen bij AAFit

Krachttraining Burgum

Tijdens de krachttraining bij AAFit in Burgum wordt er gericht op het versterken en ontwikkelen van de spiermassa aan de hand van verschillende oefeningen in onze E-GYM. Onze professionele fitcoaches werken met jou aan een op maat gemaakt trainingsprogramma. In dit trainingsprogramma wordt rekening gehouden met jouw specifieke doelen en trainingsniveau. Het doel van de krachttrainingen is om jouw kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren.  

Een kleine introductie

Wat is krachttraining?

Krachttraining is een lichamelijke training met het doel het ontwikkelen en verstevigen van spieren in de spiergroepen. Bij krachttraining wordt vaak gebruik gemaakt van extra gewichten, waardoor je lichaam een grotere lichaamsprikkel krijgt dan het gewend is. Wanneer je je spieren regelmatig wat zwaarder belast, is dt voor je lichaam een teken dat het meer kracht nodig heeft, wat uiteindelijk leidt tot het aanmaken van extra spierweefsel. 

Voordelen van krachttraining

Gezondere hart- en bloedvaten

Net zoals vele andere vormen van sport, zoals cardiotraining is krachttraining goed voor het hart en de bloedvaten. Een krachttraining verlaagt uiteindelijk je bloeddruk en traint de conditie van het hart. Het zorgt dan ook voor een betere doorbloeding, waarmee de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt. 

Strakker en fitter lichaam

Een andere leuk voordeel aan krachttraining is dat je lichaam op den duur er strakker en fitter uit zal zien. Krachttraining kan gebruikt worden om je spieren groter te maken, maar het kan ook als doel hebben om af te vallen. Bij beide zul je uiteindelijk het resultaat op je lichaam zien.

Sterkere botten

Voor de botdichtheid van je botten is krachttraining zeker nuttig. Tijdens een krachttraining worden de botcellen erg belast. Doordat de botcellen erg worden belast, worden er kleine scheurtjes in het bot aangebracht. Het lichaam speelt hier volgens op in door deze kleine scheurtjes te repareren en dus het bot te versterken. Dit leidt er uiteindelijk toe dat de botdichtheid wordt verhoogd en dus het bot steviger en sterker wordt. Krachttraining is dan ook een hele effectieve manier om osteoporose en botbreuken te voorkomen. Het is hierbij wel belangrijk om regelmatig aan krachttraining te doen om zo de botdichtheid op peil te houden. 

Training

Krachttraining oefeningen

Er zijn natuurlijk een tal van oefeningen die je kunt doen tijdens een krachttraining. Elke oefening traint ook weer een verschillende spiergroep in ons lichaam. Enkele van de beste oefeningen voor het vergroten van de spiermassa zijn, de deadlift, squat, bench press, lunge en de shoulder press.

Training

Personal training

Bij AAFit in Burgum kunnen wij jou ook op het gebied van personal training jou ondersteuning tijdens een krachttraining. Bij de personal training in Burgum werk je onder begeleiding van onze professionele trainers met een op maat gemaakt trainingsprogramma, om uiteindelijk jouw doelen op gebied van krachttraining te behalen. 

AAFit in Burgum

Krachttraining in Burgum

Wil je zelf eens ervaren hoe het is om een krachttraining bij AAFit in burgum te doen en onder begeleiding van onze professionele trainers jouw doelen te behalen? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles.

Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek

    Online
    AAFit X

    Chat nu met Auke

    We tellen af naar het einde van de pre-sale. Wil jij met een fikse korting aan de slag om de belastbaarheid van jouw lichaam te verbeteren? Meld je dan nu aan en profiteer nog van de pre-sale korting!

    Heb je nog vragen, bericht ons hier op Whatsapp.